Over mij

Hi, ik ben Maike Klip. Ik werk als UX onderzoeker bij de overheid (DUO) en volg sinds september 2018 de master Design Research aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Dit blog ben ik gestart in januari 2017. Ik deelde hier verhalen over mijn werk waaronder nieuwe methodes die ik leerde. Nu staat dit blog in het teken van de ontwerpvraag voor mijn masteropleiding.

Ontwerpend vertellen

In 2010 ben ik afgestudeerd als journalist. Mijn afstudeerproductie was een documentaire over mijn familie en mijn zoektocht naar een identiteit in Nederland of Suriname. Ik maakte de film door iteratief te werken en elke stap in het verhaal te documenteren op de muur van mijn studentenkamer. Uiteindelijk kwam de muur als verhalend element ook terug in de film. Deze iteratieve en verhalende manier van werken probeer ik in mijn werk als UX onderzoeker toe te passen. Dit zal ongetwijfeld ook een grote rol spelen in mijn huidige onderzoek naar de digitale overheid.

Bij UX Insight vertelde ik vorig jaar over mijn werk bij DUO.

Bij de overheid

Sinds mijn studie heb ik als freelancer gewerkt, maar afgelopen winter ben ik in vaste dienst gegaan bij DUO in Groningen. Ambtenaar bij de overheid, wat een avontuur. Ik vind het super om elke dag onderzoek te doen hoe de mensen in Nederland digitaal zaken kunnen regelen met de overheid. Hoe moet onze dienstverlening zijn om hen echt te kunnen helpen in hun leven? Naast mijn werk doen, vind ik het leuk om erover te vertellen, bijvoorbeeld op conferenties maar ook met een kop koffie bij nieuwe kennissen.

Denk met me mee

Dit avontuur kan ik niet alleen aangaan. Ik kom graag in contact met iedereen die hier ook mee bezig is. Dat kan vanuit je rol bij de overheid maar ook als burger, omdat je iets hebt meegemaakt met die digitale overheid. Ik hoor graag van je!

Verder over mij: ik woon in Groningen samen met Jasper. Ik fotografeer graag, mijn foto’s bekijk je op maikeklip.nl. Wil je weten wat ik eerder heb gedaan, bekijk dan mijn Linkedin. Heb je een vraag of een tip voor dit blog, reageer dan in de comments (leuk!) of stuur een mailtje naar maike@klipklaar.nl.

Laat een reactie achter

Ik ben benieuwd naar je reactie...