Wie ik ben

Ambtenaar en student

Sinds 2013 werk ik bij de overheid, de Dienst Uitvoering Onderwijs en onderzoek ik hoe mensen hun zaken digitaal met DUO willen en kunnen regelen. In september 2018 begon ik aan de master Design Research aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Naast mijn werk en studie ben ik ook fotograaf.

In 2010 studeerde ik af als journalist met een documentaire over mijn familie en mijn zoektocht naar een identiteit in Nederland of Suriname. Ik maakte de film door iteratief te werken en elke stap in het verhaal te documenteren op de muur van mijn studentenkamer. Uiteindelijk kwam de muur als verhalend element ook terug in de film. Deze iteratieve en verhalende manier van werken pas ik ook in mijn onderzoeken bij DUO toe.

Verhalen vertellen

Ik ben altijd al een verhalenverteller geweest. Vroeger bedacht ik ze zelf, later leerde ik verhalen van anderen te verzamelen en om te zetten in beeld, tekst en geluid. Nu verzamel en vertel ik ze om een begripvolle overheid te ontwerpen. Ik geloof dat een goed verhaal de wereld kan veranderen.

Om een goed verhaal te maken heb je begrip nodig.  Moet je de ander begrijpen. Je inleven.  Je kunt dit niet alleen, je hebt de ander per definitie nodig. En empathie. Zonder kun je niet.

Ik werk vanuit mijn intuïtie en in beeld. Ik onderzoek door te vragen, te fotograferen en te vertellen. Mijn verhalen laten je nadenken, stellen vragen en geven richting voor een nieuwe manier van kijken en begrijpen. Bijvoorbeeld je beeld van de digitale overheid en haar makers. 

Maar ik ben niet alleen. Ik maak deel uit van een groter geheel, de hele overheid en iedereen die daar werkt. Ik moedig hen aan om zelf ook verhalen te vertellen en vanuit hun verhaal mee te ontwerpen hoe de digitale overheid moet worden.