Categories
Geen onderdeel van een categorie Werken met beeld

Develop friendships

Vorige week was ik een van de sprekers van Refresh Conference in Groningen. Wat een toffe dag! Ik vertelde natuurlijk over mijn stokpaardje: ‘ga nou gewoon met mensen praten en wees jezelf’. In dit blog een korte samenvatting. Mijn hele talk inclusief uitgeschreven slides staat op Noti.st.

Elke relatie is ingewikkeld en die jij met je gebruiker hebt is geen uitzondering. Veel mensen hebben ’t erover dat het belangrijk is om gebruikers te testen en te praten, maar hoeveel vinden dat ook echt leuk? De romantiek tussen gebruiker en maker kan gepassioneerd zijn maar ook kort als de ervaring teleurstellend is. Aan de andere kant… het kan ook een lange en fijne relatie zijn als wij, ontwerpers en ontwikkelaars de tijd nemen om te investeren in die relatie.

Fragment uit de aankondiging van mijn praatje

Het initiatief voor een goede vriendschap ligt bij ons. In mijn talk vertelde ik een eerlijk verhaal over wat het betekent om vriendschap met je gebruikers te sluiten en op die manier samen te werken aan producten en diensten die beide partijen beter maken. Dat is spannend en ligt vaak buiten onze comfort zone.

Ik vertelde over de samenwerking met vluchtelingen bij mij in de wijk waar ik vorig jaar deze blog over schreef. En ik vertelde over mijn ontwerpvraag hoe de digitale overheid verbinding moet maken met burgers. Het experiment met het touw deed ik live in de zaal met een vrijwilliger uit het publiek, Bart. Complimenten voor Bart om voor een volle zaal zo eerlijk antwoord te moeten geven over hoe hij met de overheid verbonden wil zijn.

Fotograaf Nathan de Vries