Categories
De begripvolle ambtenaar

Elian als begripvolle ambtenaar

In mijn eerdere zoektochten ontdekte ik dat er veel verschillende beelden zijn van wat begrip bij de digitale overheid nu is. En, wanneer ik dit aan collega’s bij DUO vroeg, die meewerkten aan het digitale loket, bleek dat het ook een persoonlijke vraag was. Wanneer het loket gedigitaliseerd is, is de persoon next in line in de verbinding met studenten de persoon die aan dat digitale loket werkt.

Sinds ik met deze zoektocht begon vorig jaar in september kwam er veel los bij collega’s. Ik wilde deze verhalen en opmerkingen structureren en begon daarom met het foto-interview: hoe ben jij als begripvolle ambtenaar?

De eerste die zich liet portretteren is Elian Minderhoud. Hij werkt als interactie-ontwerper in het Online Team, in dit team werk ik zelf ook. Hij ontwerpt de schermen van websites en applicaties waar studenten hun zaken met DUO kunnen regelen. Voordat hij bij het Online Team werkte, heeft hij jaren bij de Bedrijfsschool en bij Klantbediening gewerkt. Bij Klantbediening nam hij de telefoon op en beantwoordde hij mails: hij hielp daar 1-op-1 studenten met een antwoord op hun vraag.

Het foto-interview begon. Elian mocht zelf de keuzes maken. Laat maar zien hoe jij bent als begripvolle ambtenaar. Het resultaat is in de video.